DIY: grafiske coasters

Hjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreHjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreHjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreJeg veeeeed godt, at de på dansk hedder ølbrikker, glasbrikker, glasunderlag og en masse andre stenede ting, men lige i det her tilfælde fungerer det engelske ord altså bare bedst. End of discussion. Men uanset hvilket navn vi vælger at kalde det kære barn, så er det altså en undervurderet, praktisk lille satan!

I forbindelse med vores nyligt (næsten) overståede flytning, har jeg lært tre ting: 1) min kæreste og jeg har på fire år samlet ufatteligt meget fælles lort, 2) en flytning tager rundt regnet 117 år, og du kan ikke planlægge dig ud af det, lige meget hvor hårdt du prøver, og 3) det er pisse fucking dyrt at flytte.

Vi var faktisk enormt glade for de fleste af vores ting, sådan som vi boede før. Der var ikke noget, vi som sådan gik og drømte om at skifte ud. Men når man flytter fra de omkring 100 kvm til de omkring 60 kvm, så handler det ikke længere om lyst og drømme – så handler det om praktik. Og praktikken her dikterede, at der var en del ting, vi var nødt til at skifte ud. Så skrivebordet gik fra 3 meter til 1,4 meter. Sofaen gik fra en gigantisk flyder til en stilfuld 2,5-personers. Og sofabordet gik fra et flot, stort kvadratisk til et ligeså flot, men mindre og aflangt.

Og her fik vi så muligheden for at rette op på de fejl, vi begik med det gamle. For sådan et flot, råt træbord, det tager altså imod, hvis man sætter våde kopper og den slags på det. Og hvor har jeg seriøst ærget mig meget over de der grimme ringe på mit pæne bord!

Ind i billedet kommer coasters. Det er så død logisk, at vi seriøst fortjener dummeslag for ikke at have anskaffet os den slags før nu. Men bedre sent end aldrig, og med lidt snilde (seriøst, utroligt lidt snilde!) er de endda også bliver ret cool og stilfulde, hvis jeg selv skal sige til.

Hjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreFor at gøre mig “kunsten” efter, skal du bruge:

  • Glasunderlag i kork
  • Pensel
  • Tape
  • Afdækning
  • Maling i farver efter eget valg
    Jeg brugte akrylmaling fra Søstrene Grene, fordi jeg i forvejen havde det liggende, men jeg har seriøst ingen forstand på maling. Måske noget andet havde været bedre?

Sæt tape på dine korkunderlag i vilkårlige mønstre, efter hvad der passer dig. Sørg gerne for, at tapen også dækker ned over siderne, så du også får mønster der. Mal herefter hele overfladen og siderne – sørg for at male med penselstrøg i samme retning, da man vil kunne se strøgene, når malingen tørrer. Mal eventuelt toppen + siderne først, og lad dem tørre, før du maler bunden også. Det gør det noget nemmere. Lad hele herligheden tørre godt, pil tapen af og nyd dit mesterværk!

Det er seriøst nemt, og vildt billigt eftersom korkunderlagene koster 5,- for fire styk. Og jeg er vild med dem! Nu skal jeg så bare lige vænne mig selv og mine gæster til at bruge dem…

Hjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreHjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreHjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstreHjemmelavede glasunderlag i kork med geometriske mønstre

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.