Det der med ‘bevidsthed’ – del 2

Dagens, hvid t-shirt, økologisk bomuld, hvide culottes med sorte prikker, genbrug, Veras MarketMan kunne vel nærmest have sagt sig selv, at når jeg så storslået annoncerede, at jeg ville indføre en ny, månedlig serie, ville jeg selvfølgelig fucke det op fra starten. Og som sagt, så gjort. Hvor del 2 af min serie af bevidsthedsindlæg, skulle være kommet i starten af marts, får I den i stedet her fra den mest solbeskinnede aprildag i kvindes minde. Men det er vel heller ikke værst?

Hvad har jeg så udvidet min bevidsthed om, siden sidst?

Læs også: Det der med ‘bevidsthed’ – del 1

Hvis ikke det var så pokkers tragisk, ville jeg nok kunne værtsætte ironien i, at jeg i del 1 skrev: “vi skal tids nok nå at stifte gæld en dag”, for det viser sig, at jeg uforvarende har gjort netop det. Stiftet gæld. Skattegæld, forstås. Opdagelsen af dét, har helt naturligt tvunget mig til at blive ekstra bevidst om, hvordan jeg bruger mine penge, og derfor er der virkelig blevet skåret ind til benet, med alt der hedder, cafébesøg, shopping og diverse udflugter. Der er kun et par måneder, til SU-livet er forbi, og jeg forhåbentligt hurtigt finder et job – i mellemtiden må jeg leve på den berygtede sten. Pengene er gået til at forsøde studielivet, og det vil jeg ikke fortryde, selvom jeg da godt kunne have været overraskelsen foruden…

I samme ånd har jeg også øget min bevidsthed om mine egne begrænsninger. Det gik jo i det store hele relativt fint med at balancere mere end godt var i efteråret, så jeg lod mig selv tro på, at jeg sagtens kunne søge et “rigtigt” job allerede nu – kun halvvejs igennem specialet. Og ja, jeg kunne da sagtens søge det, men så snart, jeg kom til jobsamtale, kunne jeg mærke panikken sprede sig. Det var alt, alt, alt for tidligt at starte op, og jeg er simpelthen ikke typen, der kan skrive et speciale, samtidig med at jeg arbejder mere eller mindre fuld tid. I forvejen er det faktisk svært nok overhovedet at få det skrevet under mere almindelige omstændigheder.

Dagens, hvid t-shirt, økologisk bomuld, hvide culottes med sorte prikker, genbrug, Veras MarketHvilket bringer mig til min sidste erkendelse, for denne omgang: jeg skal ikke have et 12-tal i mit speciale. Jeg har aldrig været en rendyrket 12-talselev, men jeg har fået flotte, to-cifrede karakterer med jævne mellemrum, og jeg har nydt det. Men min energi og min selvdisciplin kan simplethen ikke række til det arbejde, det kræver, for at kunne aflevere et speciale til topkarakter, så jeg har nu endegyldigt lagt drømmen i graven. Specialet skal bestås, og det må da også gerne være mere end bare lige med røven i vandskorpen, men mere end det bliver det ikke.

Generelt har det været et par måneder i selvindsigtens navn – sådan går det vist tit, når man bliver lidt ekstra stresset. Men det er for mig også én af de vigtigste egenskaber, man som menneske kan have: selvindsigt. Bevidsthed om egne evner og begrænsninger. Du er nødt til at vide, hvor din grænse går, før du for alvor kan udvikle dig og opnå det, der betyder mest for dig!

Dagens, hvid t-shirt, økologisk bomuld, hvide culottes med sorte prikker, genbrug, Veras MarketDagens, hvid t-shirt, økologisk bomuld, hvide culottes med sorte prikker, genbrug, Veras MarketDagens, hvid t-shirt, økologisk bomuld, hvide culottes med sorte prikker, genbrug, Veras Market

You may also like

3 Comments

  1. Jeg vidste slet ikke du havde været til jobsamtale! Men nok meget godt at få fokuseret på at aflevere specialet, end at begynde en karriere for tidligt, som du selv så fint skriver :) men det må næsten bevidne om, at der venter dig et job på den anden side af specialet :D
    Og fedt med at sætte forventningerne efter hvad man føler man kan præstere. 12 er et flot tal, ja. Men mindre kan bestemt også gøre det 😘

    1. Njah, jeg har heller ikke arbejdet vildt meget i det, fordi jeg ret hurtigt kunne mærke, at tiden ikke var rigtig endnu. Men det var ellers et fedt job!

      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.