Det der med ‘bevidsthed’ – del 1

Winter2018_4Winter2018_3Nu hvor jeg har valgt, at ‘bevidsthed’ skal være det ord, der guider mig igennem 2018, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at lave en månedlig opdatering på, hvordan ordet har formet min hverdag, og hvilke tanker jeg har gjort mig undervejs. På den måde holder jeg både mig selv til ilden, og måske nogen af jer derude kan tage inspiration med fra det?

Indtil videre har jeg aktivt valgt at åbne øjnene og blive mere bevidst om både små og store ting, som i forskellig grad har påvirket både mig selv og min hverdag sammen med Bageren. Faktisk i så høj grad at vi har valgt at opsige vores lejlighed og nu leder efter noget andet at bo i!

Vi trives ikke længere, her hvor vi bor nu, så vi bookede sgu et møde i banken for at få overblik over vores økonomi. Meget voksent! Det var faktisk overvejende positivt, men vi har alligevel valgt at “nøjes” med at leje et par år endnu – vi skal tids nok nå at stifte gæld en dag, haha. Ikke desto mindre kan jeg virkelig anbefale sådan et uforpligtende møde, for det skaber et vidunderligt overblik.

En ganske uventet front, som nu udvider min bevidsthed ugentligt er intet mindre end P1 – hva’ siger I så? Anders Morgenthaler står bag en ny podcast, der hedder Klimatestamentet, som hver uge tager et nyt tema op, hvor vi kan blive bedre til at beskytte vores planet. De har indtil videre dækket alt fra tøjkøb og -vask til madvaner og kæledyr, og det er vildt spændende! Jeg kan kun anbefale jer at lytte med, hvis I vil udvide jeres miljøhorisont en smule. Der er nyt afsnit oppe hver fredag.

På et mere personligt plan er det gået op for mig, at jeg åbenbart stadig døjer med større bekymringer om, hvad folk tænker om mig, end jeg egentlig gik og troede. Den dag jeg tog de her billeder ude i sneen, vandrede jeg rundt i evigheder for at finde et sted, hvor jeg kunne stille mit kamerastativ op uden at risikere snagende blikke. Tanken om, at nogen skulle se mig vimse frem og tilbage foran kameraet gjorde mig nærmest helt ængstelig! Så dét skal der arbejdes med – folk kan tænke, hvad de vil, så længe det jeg laver, gør mig glad. Basta.

Winter2018_2

You may also like

7 Comments

  1. Ja, det er på en måde også lidt overvældende, men jeg er sikker på, at det nok skal blive godt. Vi gør vores bedste for at finde noget med plads til både sofa og luftmadras ;)

   Knus

 1. Åh, det er sådan et stærkt og godt ord, du har valgt for året. Et af mine nytårsforsæt involverer også en højere grad af bevidsthed over, hvordan jeg bruger min tid. Og hvordan jeg behandler min krop. Sidstnævnte i stærk forlængelse af to år som pendler og tilhørende konsekvenser.

  Du nævner i øvrigt noget sjovt her. Det der med kameraer og selvudløsere. Jeg har selv den vanskelighed hver gang, jeg tager billeder. Men omvendt giver det altså også mange pudsige oplevelser, fordi folk er søde og så nysgerrige. Det er jo derfor, de kigger.
  I søndags stod jeg f.eks. og kastede sne og klikkede selvudløser for at give illusionen af dalende sne (haha!). En fyr kom forbi og stirrede. Efter ca. tre minutters kom han tilbage igen for at spørge, om jeg ville have hjælp. Så fik han lov til at kaste lidt sne på mig. HAHA, det var altså sjovt. Og gav i øvrigt et ganske fint billede.

  1. Det lyder virkelig som en god idé! Bare efter mit halve år som pendler, var min krop fuldstændigt mør, og ville nærmest bare ikke noget som helst mere, så kan levende forestille mig, hvor meget kærlighed og bevidsthed du må have brug for.

   Det er sjovt, det med kamerastativet, for du har på en måde lidt været min inspiration dér. Du skrev engang, at du altid tog dine billeder selv og var ligeglad med, at folk stirrede, så jeg forsøgte virkelig at støtte mig til, at hvis du kan, må jeg også kunne – og at jeg i så fald ikke er den eneste tosse med et kamerastativ folk falder over her i byen, hehe ;)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.