Den perfekte kop to go

Det kræver altså sin tilvænning, det der med at leve som pendler. Du skal ikke længere sætte alarmen efter, hvad tid undervisningen starter, men efter hvad tid toget kører. Du skal lære at følge togets bevægelser, så overstregningstuschen holder sig bare nogenlunde til de vigtige ord. Og du skal kunne have styr på dit kaffe game.

Generelt går det ret godt. Jeg er allerede hende der hurtigt svarer, når fremmede desperat spørger “stopper det her tog i Frederecia?”. Nej min ven, det gør det ikke; prøv igen om 30 minutter. Jeg har også efterhånden luret tricket til at pakke tasken helt perfekt, så der både er plads til computer, arbejdscomputer, oplader 1, 2 og 3 (+ power bank), bøger, kuglepenne, skriveblok, vandflaske, madpakke og alt det løse. Men kaffen har jeg altså ikke helt styr på endnu.

Den anden dag forsøgte jeg mig i kantinen. Mit trofaste klippekort fra campus i Odense er heldigvis også gyldigt i designtrekanten i Kolding, men kaffen bliver altså bare aldrig sådan virkelig god. Acceptabel og effektiv i en snæver vending, men ingen nydelse. Jeg har også prøvet mig med at nyde min kop mokka hjemmefra om morgenen, men jeg har bare ikke helt rutine nok endnu, til at flette den perfekt ind mellem mascaraen og tandbørsten. Så what to do? Svaret er simpelt – jeg må ha’ mig en to go-kop!

termokrus
nummer 1 // nummer 2 // nummer 3 // nummer 4 // nummer 5 // nummer 6

Fik jeg sagt simpelt? Undskyld. Det var en løgn. Det er jo en jungle derude! Jeg havde egentligt bare tænkt, at jeg skulle have en fiks lille en fra Søstrene Grene, lige som nummer 6 på collagen. Billig, og pisse smart. WRONG! Den kan jo ikke lukkes. Altså, jo der er låg på, men låget er jo designet med hul i, så man kan inhalere sin koffein med 120 i timen mens man svarer på mails, læser nyheder og låser hoveddøren. Skide smart, hvis man er gående eller i bil. Not so much, hvis man cykler til toget…

Så har jeg ledt internettet igennem, for at finde en værdig kandidat til at fragte min hellige latte fra Paladset til Kareten (aka. DSB’s fineste togsæt i vestgående retning). Af hvad jeg kan lure er nummer 4 og 6 af ikke-lukbare modeller, så de har med det samme elimineret sig selv til jobbet (omend de er fine). Nummer 1 skulle vist være ret effektiv, men jeg har virkelig et issue med Bodum… Jeg er derimod blevet ret forelsket i den grønnne fra Eva Solo (nummer 3) og den lyserøde fra Stelton (nummer 5). Begge er designet med click-låg, så de kan manøvreres med én hånd, og så er de begge ret lækre at se på i deres brede udvalg af farver. Very nice! Mindre nice er priserne dog på henholdsvis 249,95 og 199,95 kroner, der hvor jeg lige har fundet dem. Ret langt fra den der 50’er jeg lige havde tænkt at smide for en kop fra Søstrene Grene…

Er der nogen af jer, der har fundet den hellige gral inden for to go-kopper? Eller måske bare har forelsket jer i en af dem her? 

You may also like

12 Comments

 1. Jeg fik engang en fra Bodum, og den var røv og nøgler.. Den holdt simpelthen bare ikke tæt :p

  Til gengæld har jeg for nyligt overhørt folk anbefale kopper fra outdoorbutikker (Eventyr-/Spejder-sport). Så måske du skulle stikke næsen forbi og se om der var noget dit fashionista-hjerte kunne acceptere :p

  1. Bodum er bare røv og nøgler, haha! Hmm, godt tip. Må lige se, om de har noget fristende i den lokale spejderbiks ;)

   Knus

 2. Du skal i hvert fald IKKE købe den fra Pantone, hvor køn den end er. Den holder heller ikke tæt.

  Som pendler i fire år har jeg virkelig også været gennem et stort udvalg af termokopper, og der er fandme mange på markedet, der IKKE dur til deres formål. Der er det klart form over funktion, hvilket er ret dumt når vi snakker termokopper. Ét er også, om de kan holde tæt. Noget andet er, om de kan holde kaffen varm…

  Jeg kan personligt anbefale denne model fra Bodum. http://www.rigtigkaffe.dk/bodum-sort/7243-bodum-rejsekrus-med-lag-sort-045-l.html?gclid=Cj0KEQjwpNm-BRCJ3rDNmOuKi9IBEiQAlzDJH9ylGK0vGW-iFpg8AyIGEkFmVhaistSEGDle_L4XUnEaAreJ8P8HAQ

  Det er den jeg har prøvet, der holdet tæt(ttest). Den holder dog ikke kaffen alt for varm, men altså. Jeg foretrækker klart lunke kaffe i kop, over varm kaffe overalt i min taske sådethh…

  Men et tip; put altid din termokop i en plastikpose med sådan en lukkerdimmer på. hvis den den i tasken. Det har afhjulpet mig fra mange kaffepletter på bøger, taske og computer. Og hav ALTID servietter med i tasken. Det får man altid brug for som pendler…

  Og happy pendling!

  1. Arh, genialt lille husmor-/pendlertip! Smider med det samme en pakke kleenex i tasken, og så må jeg lige ud og få skaffet nogle klemmer, haha.

   Knus

 3. Hey! Godt at høre at det går godt med studie og DSB:)

  Jeg har selv kop 6 ( den brune sag), og den fungerer! Tror jeg gav 50kr den og har een i flot turkis. Den skal du da have! :)

  1. Ja, altså hvis bare man ignorerer de større og mindre forsinkelser, så går det fint ;)
   Men kan den lukkes helt? Synes bare den ligner en ligesom dem fra caféer :/

   Knus

 4. Det kommer vel ikke som nogen overraskelse, at jeg er helt pjattet med den lyserøde ;) Er dog slet ikke kommet dertil, hvor en termokop har nogen funktion for mig. Måske når jeg bliver gammel nok til 8-16 job.

  1. På ingen måde, Janse. Eva Solo’en er også vildt cute i støvet rosa. Jeg er svært fristet! ;)
   Allerede i næste måned kommer jeg til at have 6-17 dage, så jeg forudser et nært forhold til min kommende kop, haha.

   Knus

  1. Wauw, den ser meget futuristisk ud, haha. Tak for tippet! Og hvor er jeg i øvrigt ked af, at I har dårlig kaffe på jobbet. Det burde forbydes ved international lov ;)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.