Bagerens Anmeldelser: Al kødets gang

Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget Modtryk.

Al kødets gang af Ambrose Parry; anmeldereksemplar
Al kødets gang (oprindeligt The Way of All Flesh) af Ambrose Parry. Udgivet i 2018 på forlaget Modtryk. 4 ud af 5 stjerner.

Unge Will Raven har stiftet en enorm gæld til skumle typer for at kunne finansiere sin stormende forelskelse i en af byens prostituerede og holde hende i sikkerhed. Alligevel ender han med at finde hende død af mistænkelige, skræmmende kramper, som ikke virker naturlige. Oven i lånehajens trusler og sit knuste hjerte skal han forholde sig til sin læreplads hos byens store berømthed, fødselslægen Dr. Simpson. Raven får forvildet sig ud i en lang og fortvivlende kamp mod tiden og en bestialsk morder drevet af griskhed.

Ingen gode historier bør starte med en død prostitueret, og modtag min undskyldning herfor, for det er ikke noget, respektable mennesker ønsker at beskæftige sig med. Men det var selve tanken, at de gode borger i Edinburgh ville værge sig ved den slags, som førte Will Raven ud på hans skæbnesvangre vej i vinteren 1847.

Læs også: Bagerens Anmeldelser: En hellig alliance

Al kødets gang af Ambrose Parry; anmeldereksemplar
Al kødets gang af Ambrose Parry; anmeldereksemplar

Al kødets gang er mit første rigtige anmeldereksemplar. Netop derfor var jeg også rigtig spændt på, at komme i gang med en forfatter, som jeg aldrig havde hørt om før. Historien er fantastisk. 1800-tallets Edinburgh summer af liv og udvikling, klasseskellet mellem rig og fattig er enormt, og lægeverdenens vidunderlige muligheder ligger for de ivrige lægers fødder. Hvad mere kan jeg bede om i underholdningens navn? Det er en rigtig fin historie igennem hele bogen, og man kan mærke, at der er tænkt ud af boksen, for at finde et plot som er nytænkende.

Er du til historisk fiktion blandet med en god krimi, der ikke overtager historien efter bogens intro, men derimod skaber en balance mellem de to elementer, ja så kan jeg kun anbefale Parrys Al kødets gang. Bogen er velskrevet, fortvivlende og medrivende i en sådan grad, at jeg dirrer efter en efterfølger.

Læs også: Anmeldelse: Når tiden går i stå

Al kødets gang får 4 ud af 5 stjerner. Jeg er vild med bogen! Desværre synes jeg, at der mangler lidt mere tyngde i hovedpersonens fortid, da bogen stryger lidt for nemt henover den med en standardbeskrivelse, som findes i mange andre bøger også. Bortset fra dét, var jeg vild med historien!

Al kødets gang af Ambrose Parry; anmeldereksemplar
Al kødets gang af Ambrose Parry; anmeldereksemplar

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.