Anmeldelse: Rosernes torne

Denne bog er modtaget til anmeldelse af Politikens Forlag. Alle ord og holdninger er mine egne.

Rosernes torne af Stephen King og Owen King. Sleeping Beauties

Rosernes torne af Stephen King og Owen King. Sleeping Beauties
Rosernes torne (oprindeligt Sleeping Beauties) af Stephen King & Owen King. Udgivet på Hr. Ferdinand i 2018. 5 ud af 5 stjerner.

Torsdag morgen ved 7-tiden bryder en pandemi løs i hele verden. Sovende kvinder bliver indhyllet i et mystisk spind og kan ikke vækkes. Dem, der forsøger at bryde pupperne omkring de sovende kvinder, lever sjældent længe nok til at fortryde det! Kun den smukke og mystiske Evie kan sove og vågne helt normalt, og snart er alverdens mænd ude efter hende med vold og magt i håb om at kunne vække deres kære til live igen.

Hvad fik dog alle de mænd til at lave optøjer? Hvad forestillede de sig at opnå? Maura gad godt vide om der mon var udbrudt optøjer hvis det i stedet havde været den anden halvdel af menneskeheden der faldt i søvn. Det tvivlede hun på.

Mine oplevelser med Stephen King har mildest talt været varierende igennem tiden, men i den her kraftanstrengelse af en roman har han slået sig sammen med sin søn, Owen King, og resultatet er eminent! Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst en roman på +800 sider uden én eneste gang at føle, at der var unødvendigt mange sider. Men her rammer de fuldstændigt plet.

Karaktergalleriet er næsten lige så omfattende som bogen selv, og de fleste er i bund og grund lige så modbydelige, som de mange makabre måder far-og-søn King slår dem ihjel på. Især mændene bliver virkelig vist fra deres grimmeste, mest selvcentrerede, dominerende, altødelæggende sider. Hermed ikke sagt at kvinderne er rene engle, for det er de bestemt ikke. Alle har noget grimt i sig – mændene er bare dårligere til at styre det.

Var det da så forkert at tage lidt på dem en gang imellem? Herregud, i gamle dag blev en servitrice nærmest skuffet hvis man ikke klappede hende i røven. Hvis man ikke piftede efter en kvinde på gaden, ville hun spørge sig selv hvorfor i helvede hun overhovedet havde klædt sig lækkert på. De klædte sig på for at blive klædt af, sådan var det bare.

Når man ikke er udpræget horrorfan kan det af og til være svært at forstå den ærefrygt, der omgiver navnet King. Når man har læst Rosernes torne, forstår man alt! En tankevækkende fantasyroman med alt det bedste genren har at byde på.

Rosernes torne af Stephen King og Owen King. Sleeping BeautiesRosernes torne af Stephen King og Owen King. Sleeping BeautiesRosernes torne af Stephen King og Owen King. Sleeping Beauties

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.