Anmeldelse: Når tiden går i stå

[Denne bog er modtaget til anmeldelse af forlaget Modtryk]

Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå (oprindeligt How To Stop Time) af Matt Haig. Udgivet i 2018 på forlaget Modtryk. 3 ud af 5 stjerner.

Når du ældes 15 gange langsommere end det gennemsnitlige menneske, så kan du blive ret så gammel, opleve mange vilde ting og leve et utal af liv. Men når du ikke har den samme grundlæggende dødsangst, som driver almindelige mennesker, hvad skal så egentlig guide dig på rette vej?

Jo længere man lever, des mere indser man, at intet er uforanderligt. Enhver bliver flygtning, hvis de lever længe nok. Alle ville forstå, at deres nationalitet betyder meget lidt i det lange løb. Alle ville se deres verdenssyn blive udfordret og modbevist. Alle ville indse, at det, som definerer et menneske, er at være et menneske. 

Læs også: Anmeldelse: The Humans

Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå af Matt Haig

Haig må have en meget besynderlig hjerne, for han er altså helt eminent til at tænke helt besynderlige universer op. En verden, hvor enkelte individer i bund og grund er helt normale – men lever 15 gange så længe som alle os andre. Men ingen ved noget om dem. Og nogen har på et tidspunkt bare bestemt, at det er bedst at holde det hele hemmeligt. Det er sgu da en sjov tanke! Og han formår faktisk også at føre den ret godt ud i livet.

Bogen springer frem og tilbage i hovedpersonens liv, lige fra hans tidlige ungdom hvor hans mor blev henrettet som heks for at holde sin søn evigt ung, over hans første forelskelse, hans møde med F. Scott Fitzgerald, hans rejser rundt i verden og til hans liv i nutidens London. Og selvom det hurtigt kunne blive forvirrende, så er det faktisk bare medrivende. Bogen er både interessant og opfindsom – den var bare svær at føle, mens jeg læste den, og den efterlod mig uden det store indtryk.

Læs også: Anmeldelse: The Great Gatsby

Jeg vil anbefale Når tiden går i stå til alle, som søger en uforpligtende, underholdende historie. Eller alle, som bare virkelig godt kan lide Benedict Cumberbatch, for bogen er ved at blive filmatiseret med ham i hovedrollen, og alle ved jo, at man altid skal læse bogen, før man ser filmen! 

Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå af Matt Haig
Når tiden går i stå af Matt Haig

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.