Anmeldelse: Hun bad selv om det

[Denne bog er modtaget til anmeldelse af Gyldendal Ung]

Hun bad selv om det af Louise O'NeillHun bad selv om det af Louise O'Neill

Hun bad selv om det af Louise O'Neill
Hun bad selv om det (oprindeligt Asking For It) af Louise O’Neill. Udgivet på forlaget Gyldendal i 2017. 5 ud af 5 stjerner.

Emma O’Donovan gør en dyd ud af at vise sit perfekte liv frem, selvom det hele er en effektivt anlagt facade. Du må ikke være snerpet, du må ikke være kedelig, og du må ikke sige nej. Så da hun bliver tilbudt en udefinerbar pille til en fest, er der vel ikke andet at gøre, end at sige ja? Næsten morgen vågner hun og kan hun intet huske – men det kan Facebook og den nye side “Nemme-Emma”, som vrimler med billeder af hende og de fyre som påstår, at hun selv bad om det.

Ordet kommer helt automatisk. Nej. Nej. Nej. Det er det eneste, jeg siger i øjeblikket. Det føles lidt, som om jeg kompenserer for dengang, jeg burde have sagt det, men ikke kunne. Hvor jeg ikke fik chancen for at sige det.

Det her er uden tvivl den mest rædselsfulde, forfærdelige, fuldstændigt modbydelige bog, jeg nogensinde har læst. Jeg hadede hvert sekund af det døgn, det tog mig at inhalere hvert et ord på de små 400 sider, og da jeg var færdig, hadede jeg den for at være slut. For uanset hvor ubeskriveligt frastødende bogen er fra ende til anden, er den stadig absolut fantastisk og burde gøres til obligatorisk læsning for alle!

Emma er bevidst ikke portrætteret som nogen behagelig person, men lige meget hvor ond hun til tider er ved sine veninder, er der stadig ingen, der fortjener den behandling, hun får. Verden forventer af hende, at hun er perfekt, men fordi hun fremstår så perfekt, er der ingen, der husker på, at hun også er et menneske. Og hvis hun ikke er et menneske, fortjener hun vel heller ikke at blive respekteret?

Anmeldelse: The Hate U Give

Hun bad selv om det af Louise O'Neill

Nu kommer jeg aldrig til at få nogen børn. Jeg nægter at lade dem gro i mig, hvor jeg kan smitte dem med alt muligt. Jeg nægter at lade dem vokse op i en verden, hvor de kan komme slemt til skade, uden at jeg kan beskytte dem.

Der er så mange elementer i den her bog, som stikker så dybt, at jeg kunne snakke om den for evigt. Men én ting er helt sikker: ingen fortjener at blive udstillet, ingen fortjener at blive voldtaget og mishandlet, og det er aldrig hendes egen skyld. Uanset hvad, så bad hun ikke selv om det!

Hun bad selv om det af Louise O'NeillHun bad selv om det af Louise O'Neill

You may also like

3 Comments

  1. Den er hermed reserveret på biblioteket. Utroligt nok er jeg nummer 1 i køen til at låne den! Tak for anmeldelsen. :)

    1. Velbekomme! Tror ikke den har fået nær så meget opmærksomhed, som den fortjener herhjemme. God læselyst 😊

      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.