Anmeldelse: Er det ondt ikke at være sikker?

[Denne bog er modtaget til anmeldelse af Politikens Forlag. Alle ord og holdninger er mine egne.]

Er det ondt ikke at være sikker? af Lena DunhamEr det ondt ikke at være sikker? af Lena Dunham

Er det ondt ikke at være sikker? af Lena Dunham
Er det ondt ikke at være sikker? (oprindeligt Is it Evil not to be Sure?) af Lena Dunham. Udgivet på C&K Forlag i 2017. 3 ud af 5 stjerner.

I løbet af et år når tusindvis af tanker at strømme igennem hovedet på os. Det fleste får nok ganske fredeligt lov til at strømme videre, men enkelte bider sig fast og nægter at slippe, før vi anererkender dem. For den 20-årige Lena Dunham var den eneste gyldige vej til anerkendelse at skrive dem ned, og nu er disse brudstykker og iagttagelser endt på print, som et ufiltreret indblik i en ung, forvirret kvindes sind.

Hvis en pige klynker i sit walk-in closet, har hun så overhovedet klynket?

Hvem husker ikke med gru følelsen af at være teenager? Med mindre du stadig er det, og dermed ikke kan sætte det i perspektiv endnu, mindes de fleste det som en tumultalsk tid propfyldt med forvirrende tankestrømme, der sjældent holdt op. For dem af os som dengang var lige lovligt aktive i statusopdateringerne, ynder Facebook endda at sende os daglige påmindelser om, præcis hvor mange tanker vi egentlig havde, og hvor lystig (omend kryptisk) vi delte dem. Tak for påmindelsen; jeg gør det aldrig igen!

For Dunham, som var en kreativ og sart sjæl lige fra starten, kunne tankerne fuldstændigt overtage hendes liv, men de var stadig skræmmende lig alle vi andre, hvilket hun nu deler i Er det ondt ikke at være sikkerHendes brudstykker og iagttagelser, som hun selv kaldte dem, er ikke synderligt sammenhængende, og det er svært at hive nogen dybere mening ud af dem, men de mange små bidder viser alligevel et tydeligt billede af en forvirret, ung kvinde. Et billede jeg klart genkender, for det kunne lige så godt have været et billede af mig selv.

Er det ondt ikke at være sikker? af Lena Dunham

Det var første gang jeg indså at snefnug faktisk er formet som snefnug. Jeg har altid troet at det var en abstraktion ligesom at tegne hjerter.

Jeg ved helt ærligt ikke, hvad jeg har fået ud af at læse Er det ondt ikke at være sikker?, men jeg ved, at jeg nød at bladre mig igennem den korte, lille bog. Og jeg ved, at Dunham er pokkers modig for at være så hudløst og inspirerende ærlig!

Er det ondt ikke at være sikker? af Lena DunhamEr det ondt ikke at være sikker? af Lena Dunham

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.