Bagerens Anmeldelser: En hellig alliance

Byd velkommen til et nyt koncept her på bloggen: Bagerens Anmeldelser! Siden vi mødte hinanden for +5 år siden, er den kære bager gået fra aldrig nogensinde at læse til efterhånden at læse mere end mig. Så vi blev enige om, at han lige så godt kunne blive sat i arbejde, hah! Han læser nogle noget andre genrer, end jeg gør, så spektret bliver lidt bredere end hidtil. Vi håber begge to, at I vil kunne lide hans ord!

En hellig alliance af A.J. Kazinski
En hellig alliance af A.J. Kazinski. Udgivet i 2013 på Politikens Forlag. 4 ud af 5 stjerner

En tidlig morgen skal til at begynde i daginstitutionen æblehaven. Eva Katz er egentlig uddannet journalist, men er endt i aktivering som køkkenmedhjælper på institutionen. Allerede på førstedagen i børnehaven fanges Evas opmærksomhed af en genert, indadvendt dreng, som tegner en noget makaber tegning, der får Evas alarmklokker til og ringe. Eva vikles hurtigt ind i et spind af hemmeligheder og løgne med rødder i de Europæiske kongehuse. Hun bliver offer for en overmagt, som end ikke pressen reagerer på, og med det in mente, kæmper hun sin ensomme kamp for retfærdighed og opklaring af et mord.

Når man befinder sig midt i en katastrofe, kan man gøre tre ting: Man kan gøre det rigtige, man kan gøre det forkerte, og man kan gøre ingenting. De to første kan muligvis redde dit liv. At gøre ingenting vil helt sikkert kræve dit liv. 

Læs også: Anmeldelse: All the Light We Cannot See

En hellig alliance af A.J. Kazinski
En hellig alliance af A.J. Kazinski

Alt for længe har jeg gået og skuet til En hellig alliance og endelig, langt om længe fik jeg taget mig sammen til at få den læst. Historien er bygget klassisk op i bedste krimi/thriller-stil, og den er medrivende fra start til slut. Idéen om at eliten i Danmark har så meget magt, at end ikke mord vil blive straffet, er uhyre interessant, og Kazinski formår virkelig at trykke på de rigtige knapper, så ens retfærdighedssans gør, at man ikke kan lægge bogen fra sig igen.

Jeg kan klart anbefale En hellig alliance. Bogen er godt skrevet, til tider humoristisk, og man efterlades med en skræmmende fornemmelse og en lille smule frygt for, at kongehusene rundt om i Europa er ved at overtage verdensherredømmet.

Læs også: Anmeldelse: Byen Brænder

En hellig alliance får 4 ud af 5 stjerner, for jeg var meget betaget og rigtig godt underholdt, men det bedste ved en krimi (og sikkert også det sværeste) er nu, hvis man ikke kan regne alt for meget af plottet ud, og lige i det her tilfælde faldt historien desværre lidt igennem til sidst.      

En hellig alliance af A.J. Kazinski
En hellig alliance af A.J. Kazinski
En hellig alliance af A.J. Kazinski
En hellig alliance af A.J. Kazinski

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.