Anmeldelse: En af os lyver

[Denne bog er modtaget til anmeldelse af forlaget Carlsen Puls]

En af os lyver af Karen M. McManus

En af os lyver af Karen M. McManus
En af os lyver af Karen M. McManus. Udgivet på Carlsen Puls i 2018. 3 ud af 5 stjerner.

Bronwyn, Cooper, Nate, Addy og Simon har normalt ellers intet har med hinanden at gøre, men nu er de alle blevet sendt til eftersidning på et falsk grundlag. Det er i sig selv rigeligt frustrerende, men da Simon pludselig får en voldsom allergisk reaktion og dør, får de andre pludselig helt nye problemer. Der er simpelthen for mange mystiske omstændigheder omkring Simons død til, at nogen af dem tror på, at det virkelig bare var et tragisk tilfælde. Hele deres verden bliver vendt på hovedet, og intet er længere som det var. Det eneste der står er klart er, at nogen i det eftersidningslokale er fulde af løgn!

Hvis nogen havde spurgt mig for 10 minutter siden, ville jeg have sagt, at jeg ikke har nogen stil, når det kommer til piger. Men det går op for mig, at det har jeg nok, og at stilen er at være skideligeglad.

Okay, så vi har at gøre med et klassisk unge-mennesker-forsøger-at-opklare-et-mord-uden-de-voksne mysterium fyldt med skjulte sandheder og en hel masse drama. Og et godt mysterium er jo altid medrivende! Det er tydeligt, at McManus prøver at italesætte en slidt genre ved netop selv at genopfinde den, og dét i sig selv skal hun have kæmpe ros for. Desværre bliver det bare alt for meget af det gode på alt for kort tid. Karakterudviklingen bliver forhastet, mistankerne når ikke rigtigt at bundfælde sig, før de igen bliver affejet, og da det endelig bliver tid til den store afsløring virker der bare… urealistisk.

Det er en skam, for bogen indeholder ellers nogle enormt stærke elementer, og mange af karaktererne har virkelig noget at byde på. Efterhånden som de fire overlevende elever på skift kommer i politiets søgelys må de hver især beslutte sig for, hvilken slags menneske de ønsker at være, og det er enormt smukt at være vidne til. Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at alle de store udfordringer i en almindelig teenagers liv bliver konfronteret med stor styrke.

Jeg har aldrig før følt mig så fanget i hele mit liv. Jeg troede, jeg ville have det på samme måde i dag i hans stue, mens jeg ventede på, at han skulle fortælle mig, jeg ikke er god nok. Men det følte jeg ikke, og det føler jeg heller ikke. For første gang i lang tid, føler jeg mig fri.

En af os lyver er den slags bog mit 15-årige jeg ville have elsket for dens relevante temaer, medrivende historie og rørende kærlighedsplot. 25-årige mig ville dog have ønsket, at den kunne have fået lidt mere tyngde, lidt mere grimhed og lidt mere af den virkelige verden.

En af os lyver af Karen M. McManusEn af os lyver af Karen M. McManusEn af os lyver af Karen M. McManus

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.