4 drøngode playlister til din arbejdsdag

Jeg er virkelig ikke ret god til det der med stilhed. Jovist, i nogle tilfælde kan selv mit hoved også summe så meget af støj og stress (den slags opbygger man ikke resistens mod, desværre), at jeg lige har brug for at sidde i komplet stilhed for en tid. Men som udgangspunkt foretrækker jeg, hvis der sker et eller andet auditivt omkring mig. Det bunder nok i, at jeg er vokset op i en familie på fem, hvor radioen altid kørte i baggrunden – de første otte år endda på et landbrug med omtrent 1.000 støjende svin. Jeg har simpelthen bare altid levet i en form for støj, så det er nu engang blevet den måde, jeg trives bedst på.

Og her kommer udfordringen så ind i billedet, for hvordan kombinerer man bedst behovet for lyd med behovet for koncentration? Lige for tiden, hvor jeg skriver speciale, er det selvfølgelig højaktuelt, for min arbejdsindsats bliver virkelig påvirket af mit humør og lydene omkring mig. Men også på diverse arbejdspladser har det udfordret mig, for selvom jeg ikke bryder mig om komplet stilhed, så er jeg også meget lydfølsom, så hvis der er en eller anden irriterende lyd, eller hvis folk omkring mig snakker for meget, kan det hyle mig fuldstændigt ud af den.

Løsningen er i teorien simpel: en god playliste! Men hvilken? Ah ja, det er det gode spørgsmål, for det afhænger jo af dagen og humøret. Og arbejdsopgaven. Så her kommer mit bud, på fire drøngode playlister til din arbejdsdag!

1. Peaceful Piano

Navnet siger næsten sig selv, men listen her er fyldt med rolige, smukke klaverstykker, som fungerer perfekt som uforstyrrende baggrundsstøj, der bryder stilheden uden at bryde koncentrationen. Smart! Listen er især velegnet til opgaver, der kræver stor koncentration og stabilt flow.

2. Soundtrack for Study

En liste med mere eller mindre kendte instrumentale værker fra diverse film og serier. Giver både en følelse af noget storslået (den slags smitter), når eksempelvis Hans Zimmers værker kommer på, og noget velkendt og trygt fra gamle klassikere. Eneste ulempe er, at listen kun varer lidt over tre timer, så det er altså en kort arbejdsdag. Listen er især egnet til en arbejdsdag, hvor du har brug for lidt ekstra motivation til arbejdet.

3. Brain Food

Elektronisk musik til du segner! Jeg elsker de stabile beats, der langsomt udvikler sig, og nogle gange bliver til de vildeste konstellationer i dine øregange. Listen er især velegnet til arbejdsopgaver, der kræver power og dybt fokus, før du kan kæmpe dig igennem.

4. Musik til arbejdet

Wauw, der opfandt hun virkelig den dybe tallerken, hva? Nej, men listen er altså genial! Den er stopfyldt med alt det bedste musik fra de sidste +30 år og dermed et hav af sange, du kan synge med på, og som du ikke vidste, du gik og savnede. Listen varer 21 timer, så der burde være nok til et par dage, men vær klar på ‘next’-knappen, for der er også lige rigeligt lort på. Listen er især velegnet til de dage, hvor arbejdet mest af alt kører på rutinen, eller hvis du trænger til et skud godt humør!

 


Bonusrunde!

Vi har alle sammen de der dage, hvor vi godt ved, at arbejdet ligger og venter. Ja, faktisk nærmer deadline sig skræmmende hurtigt. Men energien er der bare ikke! Her kan jeg ikke understrege nok, hvor effektivt det er at tage en sejrsrunde med alle de bedste musicals, du kan komme i tanke om. Vi taler Løvernes Konge, Mouline Rouge, Tarzan, RENT, Aladdin, The Greatest Showman – hele smøren! Tro mig, det virker.

You may also like

2 Comments

  1. Peaceful Piano har jeg selv brugt meget, det er dejligt afslappende. Jeg har også fundet en med peaceful guitar. De andre vil jeg lytte til her i påskeferien :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.