3 gode film LIGE NU

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så er vi midt i den helt store award season lige i øjeblikket. Det er i disse måneder alle de store filmpriser bliver uddelt både herhjemme og i det store udland, og det betyder selvfølgelig, at biograferne er ved at svømme over af formidable filmoplevelser nu her. Det er mildest talt en fest, hvis jeg skal sige det! Derfor har jeg også svunget mit BioCity-kort flittigt de seneste par uger, og fået set en hel del film, som hver især allerede har tiltusket sig en hel del nomineringer og priser. Så uden yderligere udenomssnak: 3 gode film, som kører i biffen lige nu!

 

THE GREATEST SHOWMAN


Årets helt store musical-satsning med Hugh Jackman i hovedrollen som den stordrømmende P.T. Barnum og hans cirkus fuld af kuriositeter. En overordentligt fin historie om at skabe sin egen fremtid krydret med en masse ulykkelig kærlighed (uuuh, mon de alle sammen ender lykkelige??) og imponerende cirkusnumre. Selve historien efterlader måske en smule at ønske, men musikken er ret så vidunderlig, hvorfor det sjovt nok også er den, filmen har høstet nomineringer for. This Is Me er blandt andet blevet nomineret til en Oscar for årets bedste originale sang. Og nå ja, så synger Zac Efron musicals igen og danser rundt i vidunderligt stramme cirkusbukser! Nej, det vidste du ikke, du gik og manglede i dit liv, men det gjorde du altså!

Se den, hvis du elsker feel good film, musicals og Zac Efron!

 

DARKEST HOUR


En fuldstændigt uigenkendelig Gary Oldman (altså ham der spillede Sirius i Harry Potter-serien og Jim Gordon i The Dark Knight-trilogien) spiller Winston Churchill, som eftertiden har hyldet som én af de helt store helte under WW2, men som hans samtid ikke var udpræget begejstret for. Oplev, hvordan den usympatiske, stædige og visionære premierminister kæmper mod alle for at holde Storbritannien fri af nazimens skrækindjagende herredømme. Filmen har fået hele 6 Oscar-nomineringer, og en del af dem i de helt tunge kategorier som bedste mandlige skuespiller og bedste film!

Se den, hvis du er fan af historiske dramaer og imponerende skuespil.

 

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI


I et lille lokalsamfund blev en ung pige fundet voldtaget, myrdet og brændt kort fra sit hjem, og næsten et år senere er der stadig ikke nogen, der er blevet anholdt, så pigens mor beslutter sig for at lægge pres på det lokale politi. Med tre enorme plakater langs med vejen anklager hun indirekte politichefen for bevidst ikke at gøre mere ved sagen. En anklage, lokalsamfundet ikke ligefrem tager godt imod. Filmen er fuld af modbydelige karakterer, hjerteknusende scener og absolut overvældende skuespillerpræstationer. Jeg måtte skuffet rejse mig fra biografsædet, da filmen var slut, for jeg kunne have slugt langt flere timer. Med 7 Oscar-nomineringer, og to af dem endda i samme kategori (bedste mandlige birolle – Woody Harrelson er en gud!), var jeg tilsyneladende ikke den eneste, der havde det sådan.

Se den, hvis du vil vide, hvad det ypperste håndværk inden for skuespil kan resultere i.

You may also like

2 Comments

  1. Du har helt ret, der er fuld af gode film på biografens lærred i øjeblikket!
    Den eneste jeg ikke har set af disse tre film er “The darkest hour”. Men lur mig om ikke at jeg snart får lokket en eller anden, til at se den med mig. Ellers må jeg køre en solo biotur.
    Ak ja, det er faktisk ganske genialt, at alle de gode film kommer nu, mens mørket stadig er yderst fremtrædende. Så må man hygge sig indendøre i stedet for ;)

    1. Du skal unde dig selv at se Darkest Hour. Den er en smule lang i det, men den er meget imponerende!

      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.