2018 i ét ord – opsamlingen på ‘bevidsthed’

Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot
Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot; solbriller købt på loppemarked

Okay, så det gik vist ikke så godt med min ambition om at opdatere jer løbende på, hvordan det gik med min ‘bevidsthed’ gennem 2018. Min bedste forklaring er, at arbejdsløshed primært handler om at anskue dig selv fra alle vinkler ved enhver given mulighed, så motivationen for at granske min personlige udvikling yderligere har været meget, meget lille.

Læs også: Ét ord for 2018

Men jeg kan ikke løbe fra det længere. 2018 er slut, og dermed er det også tid til at få rundet hele mit bevidsthedsår ordentligt af, for det fortjener sgu at blive sendt i graven med salut.

På nogle punkter har ordet virkelig gjort det godt. Jeg vidste jo godt selv fra starten, at det ville være på det miljømæssige, at jeg ville lægge min største indsats, for det er klart en af de ting, der fylder mest i mit sind for tiden. Og jeg er blevet bevist om rigtigt mange valg på det område. Nogle valg er allerede ført ud i praksis, men andre lige kræver lidt mere tilløb.

Jeg har blandt andet gjort mit for at mindske mit aftryk på planeten ved udelukkende at købe tøj second hand hele året. Sådan noget som undertøj og strømper køber jeg stadig fra nyt (hvis nogen kender et godt, bæredygtigt (høhø) BH-mærke, som fører mere specielle størrelse, så tip mig lige!), ligesom sportstøj også primært kommer direkte fra producenten, men alle de ydre lag kommer fra genbrugsbikse, loppemarkeder og resales på nettet. Og min garderobe er blomstret af det!

Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot
Når nu vi taler om tøjet, så er blusen her købt hos Veras Odense, mens nederdelen er en gammel, højtelsket sag købt fra ny i Gina Tricot.

Af andre tiltag kan nævnes, at jeg højst spiser oksekød én gang om måneden nu, og at jeg forsøger udelukkende at købe fisk/fjerkræ eller kød fra madspildskassen. Min kræsenhed sætter virkelig en stopper for mine vegetariske eksperimenter, så i stedet for at sige nej til kød forsøger jeg at gøre det så skånsomt som muligt. Derudover har jeg kun fløjet én gang (altså tur/retur) i 2018, og satser på overhovedet ikke at flyve i 2019. Vi har droppet engangsservice, og jeg forsøger også at udfase brugen af plastikposer i køkkenet.

Det er alt sammen babyskridt i det store billede, men skridt i den rigtige retning som kan mærkes på bundlinjen, når vi er fælles om det.

Læs også: Det der med ‘bevidsthed’ – del 1, del 2 & del 3

Et andet mål jeg havde med bevidsthed var, at jeg skulle blive bedre til at dykke ned i sagerne. Og ja, jeg er da blevet bedre, men overhovedet ikke så meget, som jeg havde håbet. Jeg tror det er en udviklingssag, som kræver mere fokus, end jeg har kunnet give det i år, så den må få lov at leve videre lidt endnu.

Det overordnede mål var, at jeg skulle blive bedre til at tage mine beslutninger med åbne øjne i stedet for bare at køre på autopilot, og det synes jeg virkelig jeg har nået. Jeg tager stadig mange dumme, ufornuftige valg, men jeg gør det fuldt bevidst og beslutter aktivt, at det er okay at dumme mig af og til!

Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot; solbriller købt på loppemarked

Jeg kommer nok ikke til at samle dybere op på 2018, for det var sgu et virkelig psykisk hårdt år, som jeg gerne vil lægge bag mig. Jeg vil mindes en dejlig sommer, et flot bestået speciale og alle de fantastiske stunder jeg har haft. Resten får lov til at blive liggende i fortiden. Jeg er klogere af skaden, der er sket, og heldigvis med en virkelig styrket evne til at tage bevidste valg hver eneste dag.

Hvad mit ord for 2019 bliver, må I vente lidt endnu med at finde ud af. Primært fordi, jeg ikke selv ved det helt endnu. Jeg har nogle idéer, men de peger i vidt forskellige retninger, og intet har endnu føltes helt rigtigt. Måske et meget godt billede på min situation helt generelt for tiden, haha? Men indtil da:

Skål for 2019!

Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot; solbriller købt på loppemarked
Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot
Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot
Dagens outfit; sort off should bluse fra genbrug; lyserød plisseret nederdel fra Gina Tricot; solbriller købt på loppemarked

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.