2016 i bøger

Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten
HarryPotterandtheCursedChild_1
A Clockwork Orange, Slade House, The New York Trilogy, I'll Give You the Sun, Jonathan Strange & Mr Norrell
Er I ved at være lidt trætte af retrospektive indlæg endnu? Jeg vil give jer fuldstændigt ret – blogosfæren svømmer virkelig over med året der gik– og året der kommer-indlæg lige for tiden, og som den lemming jeg jo er, så er jeg ikke en skid bedre selv, haha! Men lige det her indlæg har jeg altså virkelig glædet mig til at dele med jer, for det er endelig blevet tid på at samle op på de bedste og værste læseoplevelser jeg havde i 2016.

Det blev et år fyldt med bøger og deres dertilhørende historie, som rakte langt ud over, hvad jeg normalt ellers giver mig i kast med. Ifølge Goodreads læste jeg alt fra monsterromaner på 1.050 sider til små bitte fortællinger på bare 64 sider. Jeg gav i gennemsnit beskedne 3,3 stjerner for mine læseoplevelser, som i alt strakte sig over mere end 15.000 sider. Jeg har læst YA, komedier, thrillere, krimier, gysere, mysterier, fantasy, chick lit, social realisme, kærlighedshistorier og meget mere. Jeg har læst bøger, jeg ønsker aldrig nogensinde at tænke på igen, men endnu vigtigere er jeg blevet taget med så overvældende storm, at nye forfattere har fået en æresplads i mit hjerte.

Skuffelserne
Det ville jeg ikke være rigtigt mig, hvis ikke jeg lagde ud med lidt brok. For der har altså være nogle umådeligt ringe oplevelser i mellem de vendte sider det forgangne år. Jeg fik endelig læst den populære serie om The Mortal Instruments, og jeg undres stadig over, hvad verdens teenagere dog ser i den serie. Lidt den samme oplevelse havde jeg med mit første møde med Rainbow Rowell i Eleanor & Park, og Måske mødes vi fik mig til at overveje, om det der med romantik overhovedet er noget for mig. Den største skuffelse endte nok med at være Byen Brænder, som lovede så meget mere, end jeg i sidste ende følte den kunne holde.

The End of Alice og American Psycho fortjener også begge at blive nævnt, for de var bestemt mindeværdige oplevelser. Jeg ville bare ønske, at jeg kunne glemme dem igen…

Celle7_3 photo 7999e8d4-214d-4070-a880-d9bf90e66391_zpszoo64t9z.jpg
"Den dag jeg glemmer" af Adam Silvera
Alt det bedste
Men selvom der var et par brodne kar i mellem, så bød året heldigvis primært på gode oplevelser – og endda nogle få helt fantastiske!

A Monster Calls var det helt store samtaleemne i 2015, og igen nu her, hvor filmatiseringen netop er udkommet. Og sikke en bog! Jeg knuselskede den og anbefaler alle at læse den. Men husk Kleenex! Det samme gælder i øvrigt for både I’ll Give You the Sun og Den dag jeg glemmer, som begge er ungdomsbøger i absolut særklasse. I den mere storslåede ende finder vi blandt andet Jonathan Strange & Mr Norrell og The New York Trilogy, som på hver sin vis formåede at fange mig fuldstændigt. Og så er der naturligvis Malene Sølvsten, som imponerede mig stort med den fantastiske Ravnenes Hvisken (kommer 2’eren ikke snart?!).

Andre herlige læseoplevelser tæller blandt andet A Clockwork Orange, Bridget Jones’s Diary, I Am the MessengerHarry Potter and the Cursed Child og Slade House! Jeg føler mig så heldig over at have haft mulighed for at læse så mange vidunderlige bøger i 2016, og jeg glæder mig enormt meget til mange flere vidunderlige oplevelser i 2017.

A Clockwork Orange_3 photo 22f50a8c-7330-491d-b219-32614b330d0f_zps9l8ad8f7.jpg
I'll Give You the Sun_3 photo fcc0c074-3f40-4482-9992-48ec335d3b31_zpsezbsgzjz.jpg

Læs også: 2015 i bøger

Hvilke fantastiske læseoplevelser havde I i 2016, og hvad skuffede fælt? Del endelig i kommentarfeltet, så vi kan finde ud af, hvad vi skal læse næst – og hvad vi bestemt ikke skal. Husk også, at I altid kan finde alle mine anmeldelser lige her, hvis i skulle løbe tør for inspiration :)

You may also like

14 Comments

 1. Elsker bog indlæg! Hvordan ser du den slags statistik på goodreads om sidetal mm? Det kan jeg ikke se på min?

  1. Også mig! Hmm, hvis du registrerer dine bøger løbende skulle det gerne dukke op af sig selv, tror det er under My Books? Jeg fik en mail om at statistikken var klar engang i december :)

   Knus

  1. Haha, ja det må være det man kalder ganske middelmådigt. De skal ikke have det for let de der forfattere ;)

   Knus

 2. Den bedste bog jeg har læst, det må helt sikkert være *Glimt af håb’. Den var så medrivende, sørgelig og fuldstændig hjerteskærende. Den er så også den eneste bog jeg har læst i år, som jeg har givet 5 stjerner :)
  Den værste, ja. Der er desværre nogle stykker ;) Jeg var ikke vild med “Svin”, “Kunsten at græde i kor” og “Ensomheden”.
  Nu er jeg bare virkelig spændt på, hvilke bøger jeg får kastet mig over i dette år :D

  1. Kun én femstjernet?! Hold da op, du er en hård negl ;)
   Jeg håber, at 2017 kommer til at byde på mange flere (5-stjernede) læseoplevelser for os begge :D

   Knus

 3. Jeg er desværre ikke selv den helt store læser, som du (hvilket jeg dog ville ønske, jeg var), men jeg både græd og grinte mig igennem Me Before You, som ganske enkelt var helt fantastisk (set fra mit syn). :-)
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  1. Åh ja, Me Before You er altså skøn! Tror det er ved at være to år siden jeg læste den, og den knuser stadig mit hjerte. Har du set filmen? :)

   Knus

 4. Åhh, den dersens New York-trilogi har jeg tænkt på at give mig i kast med længe! Findes den på dansk?
  Jeg er i øvrigt lige dumpet ned på din side, og det er bestemt ikke sidste gang! ❤️

  1. Det skal du helt sikkert gøre, den er hamrende god og meget tankevækkende! Jeg ved, at man blandt andet kan finde den danske oversættelse på Saxo.com – bare søgning New York Trilogien.
   Og mange tak! Du er hjertens velkommen :D

   Knus

 5. Jeg elsker nu disse tilbageblik – har intet imod at de dominerer blogland i nogle uger :-) Havde store ambitioner om også selv at skrive sådan et indlæg, men valgte at se serier i stedet …

  Austers trilogi er også en af mine favoritter! Og som dig var jeg heller ikke til Mortal Instruments. Prøvede også at se lidt af tv-serien. Den var aldeles rædselsfuld.

  1. Haha, ja sådan kan det jo gå nogle gange. Serier skal der også være plads til :D
   Årh, serien er så dårlig, at den nærmest er god! Det er faktisk utroligt underholdende, omend jeg klart foretrak filmens Jace fremfor seriens ;)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.