13 ting at lave i efterårsferien

Yes! Så er det i morgen efterårsferien officielt starter for alle os, som er så heldige at have den slags. Jeg har i hvert fald glædet mig til en uges frihed, og nu hvor jeg jo tyvstartede for et par dage siden, kan jeg sige jer, at det er præcis lige så lækkert, som I går og forestiller jer. Jeg har nået 117 ting og har på ingen måde nået at kede mig endnu, og alligevel føler jeg mig komplet afslappet. Win!

Men, men, men… Nu er der jo kun gået et par dage, og sådan en uge kan hurtigt blive lang, hvis man ikke kan finde på noget at lave. Så hvis der skulle sidde et par stykker derude, som simpelthen ikke aner, hvad de skal få tiden til at gå med, så har jeg flækket en lille liste sammen med ting, som kunne være super dejlige at lave, nu hvor man har tiden.

 photo Screenshot_2015-10-09-18-15-09_zpsu8cjxbvb_edit_1444407599034.png_zps9rciw5xa.jpeg

 • Lav græskarhoveder
  Det er efterårstraditionen over dem alle, og det bliver aldrig kedeligt! Find sammen med et par rastløse veninder, din kæreste eller måske endda dine søskende, og slip dine kreative evner løs. Mine søskende og jeg mødes hvert år hjemme hos vores forældre og laver græskarhoveder, og i år bliver bestemt ingen undtagelse!
 • Hjemmespa
  Find alle de beautyprodukter frem, som du ikke når i hverdagen, og giv dig selv den helt store overhaling. Voks benene, lav en bodyscrub, pak håret og ansigtet ind i en god maske, læg en lækker mani- og pedicure! Hver lille del tæller, og man føler sig så dejligt lækker bagefter. Og som en bonus har du ekstra god tid til at øve dig på din neglelakslægningsteknik (det er et ord), hvis den halter lidt.
 • Spilaften
  Find de gode gamle brætspil frem, og udfordre alle dine venner til en kamp til døden – eller i hvert fald til hvem der skal lægge hus til næste gang? Klassikerne som Matador og Bezzerwisser holder altså stadig, og de kan hurtigt få selskab af de mere ambitiøse spil som Cranium og Hint. Og lige meget hvilken alder du har, så er det altid sjovt at spille.
 • Kast dig ud i et DIY-projekt
  Nettet vrimler med fede DIY’s, som bare venter på, at du kaster dig over dem og frisker dit hjem, dit outfit eller din smykkesamling op. Det behøver hverken være dyrt eller svært for at blive godt – det kræver bare lidt kreativitet og fantasi. Eller nogle gode guides. Personligt overvejer jeg at give mig i kast med et projekt som det her.
 • Tag en tur i skoven
  Hop i de store gummistøvler, og kæmp dig ud i de mudrede underlag. Det er nu, skoven er smukkest, og luften er friskest. Jo længere ind i skoven du kan komme, jo bedre! Der er også rig mulighed for at samle svampe lige nu, ligesom du snildt kan begynde at lede efter grankogler og andet pynt, som eventuelt kan bruges til decembers juledekorationer. Der findes ikke noget mere meditativt i hele verden end en lang tur i den “vilde” natur.
 • Pak sommergarderoben væk
  Hvis ikke du har nået det endnu, er det vidst ved at være på tide, at sommerkjolerne og mavebluserne bliver pakket væk, så der er plads til de tykke sweatre og lune ponchoer. Eftersom der af gode grunde altid ligger en mand og sover sammen med min garderobe i dagstimerne, har jeg endnu ikke fået pakket de kolde sager væk, så jeg skal i hvert fald have udnyttet, at jeg ikke har nogen at tage hensyn til i denne uge.
 • Inviter din veninde på kaffedate
  Du tænker garanteret på det 100 gange om dagen i hverdagen, men kommer på en eller anden måde alligevel fra det. Men nu har du chancen for at få gjort noget ved det. I kan tage på café og teste menukortet – måske I er heldige, at de har et ekstra lækkert sæsonudvalg lige for tiden? Men I kan også bare holde det low key hjemme i stuen. Det vigtigste er det gode selskab.
 • Tag på museum
  Lad regn være regn, og lad i stedet dine øjne nyde synet af smukke maleriet, imponerende skulpturer eller chokerende fotografier. Køb en billet til dit yndlingsmuseum, og lad dig underholde i timevis. Her i Odense har Brandts netop åbnet i ny udstilling kaldet “Painting the  1960’s”, som jeg tror kunne være enormt spændende at kigge på.
 • Hjemmelavet brunch
  Tag en pause fra de kedelige havregryn, og kast dig i stedet ud i en masse af de lækre ting, som oversvømmer Instagram hver lørdag morgen. Friskbagte boller, røræg, bacon, overnight oats, pandekager, vafler, lige præcis hvad du har lyst til. Du har ferie, du kan gøre lige præcis, som du vil.
 • Binge-watch din yndlingsserie
  Netflix er ved at løbe over af fantastiske serier lige for tiden, og de ligger alle sammen og venter på dig. Det kan være, at du skal fejre 25-året for Beverly Hills 90210, at du trænger til politisk drama med Frank Underwood, at du savner Blair og Serena eller at du bare trænger til et godt grin med alle dem fra Venner.
 • Læs en bog
  Du ved, den der som har stået bagerst på bogreolen i en evighed, som du bare har ventet på at få tid til at læse. Tiden flyver af sted hurtigere end man aner, når man først er dykket ned i en fantastisk bog, og så bliver kedsomheden i hvert fald ikke noget problem. De ambitiøse kan endda også vælge at deltage i efterårets Readathon.
 • Hold en cocktailaften
  Find de flotte glas frem og de bedste ingredienser. I stedet for bare at drikke jer i hegnet i lunke Slots og sukkersøde Sommerby som I plejer, så prøv med nogle af de list sjovere. Man kan hurtigt få en lidt festligere og meget hyggeligere aften, hvis man bare lige gør lidt mere ud af det hele.
 • Tag en tur i biffen
  Efteråret er højsæson for store filmoplevelser, og lige nu bugner biffen med god underholdning. Der er blandt andet The Martian, som jeg har hørt meget godt om, og så håber jeg selv på at få mulighed for at komme ind og se Pan, som bare ser fantastisk ud.

Og find selv på en masse mere! Jeg når nok næppe alle de her ting, men mange af dem er på tegnebrættet, og en del af dem har jeg endda allerede nået. Fredag aften havde jeg pigerne på besøg til en kombination af cocktails og hjemmespa, og torsdag holdt vi spilaften. Onsdag i næste uge tager jeg traditionen tro hjem til mine forældre og laver græskarhoveder med mine søskende, og mon ikke der også bliver plads til en frisk lille gåtur?

Hvad regner I med at bruge efterårsferien på, hvis I er så heldige at have sådan en?

 photo Screenshot_2015-10-09-18-14-24_zps7qsced8b_edit_1444407477859.png_zpsdvtjezla.jpeg

You may also like

8 Comments

 1. Åh, hvor bliver jeg misundelig. Jeg drømmer virkelig om efterårsferie, men ak! Ny i job og ingen opsparet ferie. Desværre.

  Men sikke hyggelige idéer, du har stillet op. Jeg glæder mig SÅ meget til readathon, og det er jo lige om lidt.

  1. Haha, du kan være misundelig på ferien, så er alle vi andre misundelig på dit job i mellemtiden! ;)

 2. Uh, der er mange gode forslag. Men du mangler én vigtig ting; bage kage! Det skal jeg i hvert fald :D

  1. Åh ja, det er nærmest smertefuldt det der når “resten af verden” har ferie, og man ikke selv har. Håber du finder tid til lidt hygge alligevel :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.